ÖNERİ KOLEJİ FEN ve ANADOLULİSESİ; bütünüyle öğrenci merkezli, yaşama dokunan eğitim ortamları ve programlarıyla, deneyimli kadrosuyla öğrencilerini sadece bir üst öğrenim kurumuna değil, aynı zamanda yaşama da hazırlar.

Yoğun İngilizce eğitimi alan Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz sınav ücretinin bir kısmı okulları tarafından karşılanmak suretiyle İngiltere -Londra merkezli TrinityCollege tarafından düzenlenen uluslararası geçerliliğe sahip, sertifikalı seviye belirleme sınavı olan TrinityCollegeLondon ESOL (English forSpeakers of OtherLanguages) sınavlarına katılmaktadırlar. 10.sınıftan itibaren Türkiye’de ve dünyada İngilizce yeterlilik ölçmede kullanılan TOEFL ve IELTS sınavlarına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Okulumuzda ikinci yabancı dil olarak Almanca dersleri yer almaktadır. 4. sınıfta başlayan bu yabancı diller, ortak bir program yürüterek öğrencilere kendilerini iki farklı dilde daha ifade etme becerileri kazandırırken farklı kültürleri öğrenmeleri ve farklılıklara saygı duyarak dünya vatandaşı olma yolunda ilerlemelerini hedeflemektedir.

Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası (IGCSE), dünya çapında en çok tanınan ve kabul gören sertifikalardan biridir. IGCSE dersleri, bilgiyi hatırlama, sözlü beceriler, sorun çözme, inisiyatif alma, ekip çalışması ve sorgulama becerileri kazanma gibi hayati eğitim becerilerini geliştirmesiyle tanınır. Dersler hazırlık, 9. sınıf ve 10. sınıf öğrencilerine yöneliktir. Süreç sonunda oluşan yeterlilik, Cambridge A ve AS Seviyeleri ve Cambridge İleri Uluslararası Eğitim Sertifikası gibi yüksek seviye dersleri için bir temel oluşturur.
Cambridge IGCSE birçok konuda temel ve genişletilmiş çalışmalar arasında bir seçim ile farklı beceri seviyelerinin ihtiyaçlarını karşılar. Temel müfredat branşın genel hatlarını içerir ve C ile G arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur. Genişletilmiş müfredat daha zorlayıcıdır ve A2 ile C2 arasında not alması beklenen öğrenciler için tasarlanmıştır. Her iki şekilde de alınan notlar eşit değer taşır.

Cambridge IGCSE adaylar için geniş bir bilgi tabanı ve yaşam boyu beceriler sağlarken, kendileri için doğru olan dersleri seçme özgürlüğü veren esnek bir müfredat programı sunmaktadır.

Akademik programlarımızın içine entegre ettiğimiz üniversite hazırlık çalışmaları 9. sınıftan başlar, sistemli olarak devam eder; 11. sınıftan itibaren yoğunlaşır. 12. sınıflar için takvim, okulun açılması beklenmeden ağustos döneminde hızlandırılmış ders programı ile başlar. Uzman öğretmenlerle, haftada 2 gün TYT –AYT dersleri yapılır, TYT ve AYT denemeleri uygulanır. Hafta içi ek dersler, buna göre düzenlenir. Temel etütler, soru çözüm etütleri ve seviye etütleri, sistematik olarak sürdürülür.

Öğrencilerin mevcut öğrenme düzeyinde kazandığı ivmeyi ölçümleyen, onları bulundukları düzey konusunda bilgilendiren Ölçme Değerlendirme Birimi, genel değerlendirme sınavları (TYT, AYT) ile ilgili tüm süreçleri de yürüterek öğrencinin genel durumunu, eksik olduğu kazanımları ve sınav analizlerini raporlar, öğrenci takip dosyalarına veri sunar.

PDR birimi tarafından tüm öğrencilerin dâhil edildiği Kariyer Planlama Programları (mezunlarla söyleşi, meslek tanıtım günü, yurt içi ve dışı eğitim programlarının tanıtılması vb.) düzenlenir. Öğrencilere, istedikleri üniversite ve bölümlerde yükseköğrenimlerini sürdürebilmeleri, mutlu birer üniversiteli olmaları için tercih rehberliği yapılır.

REHBERLİK ve REHABİLİTASYON

PDR çalışmalarında; öğrencinin kendini tanıyarak doğru seçimler yapabilmesi, doğru kararlar alabilmesi, sağlıklı ve dengeli bir insan olarak kendini gerçekleştirebilmesi amaçlanmakta, bu doğrultuda sistemli ve profesyonel bir yardım süreci yürütülmektedir