Öğrencilerimize, sınava hazırlanma sürecinde destek olmak amacıyla birtakım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İzleme, geribildirim temelli bu süreçte okul idaresi, rehberlik ve danışman öğretmenleri işbirliği ile izleme çalışmaları gerektiği gibi yürütülmektedir.

SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNDE;

  1. BİLGİSEL HAZIRLIK
  2. PSİKOLOJİK HAZIRLIK
  3. BİLİŞSEL HAZIRLIK

Çalışmaları yapılmaktadır.

1.BİLGİSEL HAZIRLIK, yetkin kadromuzla etkili olarak devam eden çalışmaları kapsamaktadır.

2.PSİKOLOJİK HAZIRLIK, motivasyon ve sınav kaygısı çalışmalarını içerir. Bu konuda öğrencilerimizle periyodik bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

3.BİLİŞSEL HAZIRLIK, hedef belirleme, öğrenme sürecinde öğrenme tarzının etkin kullanımı, gelişimini takip etme, sınav taktiği geliştirme, etkili ders çalışma yöntemleri geliştirme, zaman yönetimi güçlendirme,  çalışmalarını kapsamaktadır.
Rehberlik Birimi’nce yapılan tüm çalışmalarda, tanıma çalışmaları çok önemli olup, doğru yönlendirme ve kitap alışkanlığını güçlendirmeye yönlendirme de önem taşımaktadır. Bu kapsamda:

1.BİREYSEL REHBERLİK

  • Tanıma çalışmaları
  • Öğrenme tarzını belirleme ve öğrenme sürecinde kullanmaya yönelik çalışmalar

2.EĞİTSEL REHBERLİK

  • Haftalık takibe dayalı Ders Çalışma Programı çalışmaları,
  • Sınava yönelik uygun yöntem geliştirilme çalışmaları
  • Zaman Yönetimi çalışmaları
  • Seminer çalışmaları(Sınav sistemi, Sınav kaygısı, Sınav taktikleri, Motivasyon)

3.MESLEKİ REHBERLİK

  • Kariyer Günleri çalışmaları
  • Araştırmalara yönlendirme çalışmaları
  • Meslek Envanteri uygulama çalışmaları
  • Yurtdışı eğitimine yönelik tanıtım seminerleri

Ayrıca öğretmenlerimizle öğrencilerimizin genel durumunu değerlendirmeye yönelik paylaşım toplantılarına katılım, velilerimize yönelik olarak da sınav sistemi, motivasyon ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik seminer çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

YURTİÇİ ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIĞI

Öğrencilerin eğilim, başarı durumu ve hedefleri doğrultusunda rehberlik servisi tarafından yapılmaktadır.

ETÜTLERÖNERİ KOLEJİNDE haftanın 6 günü etüt çalışmaları yapılır. Hafta içi her gün saat 15.40 ile 17.00 saatleri arasında öğrencilerimiz öğretmenlerinden bire bir ders çalışma etütleri, soru çözüm etütleri, anlamadığı konuyu anlattırma etütleri alabilir. Ayrıca bu etütlerde öğrencinin herhangi bir nedenle katılamadığı derslerin çalışmaları yapılır.

Cumartesi günleri saat 13.00 ile 15.30 saatleri arasında öğrenciler öğretmenlerinden bire bir ders çalışma etütleri, soru çözüm etütleri alabilir. Hafta sonu yapılan bu çalışma özellikle 11 ve 12. sınıflar için geçerli olup TYT ve AYT sınavlarına yöneliktir.